Fulltextové vyhledávání

Počasí

Pátek Zataženo 20/6 °C
Sobota Jasno 24/9 °C
Neděle Zataženo 23/12 °C
Pondělí Zataženo 17/11 °C

Drobečková navigace

Úvod > O obci > Informace z radnice > Úvodní slovo nové paní starostky

Úvodní slovo nové paní starostky



Vyvěšeno: 25. 11. 2022
Sejmuto:

Přeji krásný den všem občanům Svatavy,

od 20.10.2022 jsem Vaše nová starostka, pro některé známá, pro některé zatím neznámá, dovolte mi tedy na úvod pár slov.

Předně bych chtěla poděkovat voličům našeho městyse za vysokou volební účast v komunálních volbách i za důvěru, kterou do našeho uskupení vložili, předchozímu vedení městyse a zastupitelům za jejich práci a nově zvoleným zastupitelům za podporu.

Dovolte mi se krátce představit, jmenuji se Eva Třísková, je mi (ještě chvilku) 41 let a ve Svatavě žiji se svou rodinou přes 12 let.

Profesní zkušenosti jsem sbírala během svého působení na odboru životního prostředí na Městském úřadě v Sokolově, které mi dalo hlavně přehled o fungování úřadu, získání úřednické praxe a rozšířilo mé znalosti o území Sokolovska. Po letech na úřadě, jsem však cítila potřebu osobního rozvoje a uplatnění v jiné oblasti, která mne vždycky lákala a připadala mi smysluplná. Proto jsem se zúčastnila výběrového řízení a po jeho úspěšném absolvování jsem nastoupila do dotační společnosti ABRI s.r.o. na pozici projektové manažerky se specializací na Operační program životní prostředí. Ve společnosti ABRI jsem získala zkušenosti z dotačního prostředí a regionalistiky a po dvou letech u mne zvítězila touha převzít odpovědnost za svou práci do svých rukou a postavit se na vlastní nohy. Na jaře roku 2019 jsem tedy po pečlivém uvážení podala výpověď a zahájila vlastní praxi jako OSVČ - dotační poradce a projektový manažer pro malé obce převážně na Sokolovsku. Díky této praxi jsem získala nejen orientaci v dotačních možnostech pro obce obdobné velikosti jako náš městys, ale také jsem mohla pracovat a inspirovat se aktivními starosty a starostkami a pomáhat jim v rozvoji jejich obcí. A odtud pramení i impuls, proč jsem vstoupila do komunální politiky a v letošních volbách se ucházela společně s kolegy z uskupení Více pro Svatavu o Váš hlas – když jsem viděla, že to jde jinde lépe, viděla jsem i menší obce se rozvíjet a žít čilým komunitním životem, mrzelo mě, že to nejde u nás ve Svatavě a nechtěla jsem se s tím jen tak smířit.

Svatavu už dlouhé roky vnímám jako místo s velkým potenciálem, má blízko do Sokolova, do krásné přírody, k Medardu, má své centrum, školu, kostel, sportovní plochy, vlastní objekty a pozemky, zajímavou historii, schopné podnikatele, má své občany všech generací, jak těch, což už hodně pamatují a mají spoustu zkušeností, tak lidí v aktivním věku plných síly, teenagerů plných neotřelých nápadů i dětí, které jsou naší budoucností a budoucností Svatavy, prostě má všechny předpoklady k tomu, aby to bylo vzkvétající místo s přátelskou atmosférou plné komunitního života…ale zatím úplně není, jakoby zaspalo a její potenciál bez využití dříme...a my teď máme šanci ho společně probudit.

Je mi jasné, že nepůjde všechno rozpohybovat ze dne na den a že je před námi spousta práce, výzev i překážek, ale jsem přesvědčená, že i když se teď zdají některé cíle na hony vzdálené, když každý den uděláme alespoň jeden krůček, povede se nám společně dojít daleko.

Nový oficiální facebookový profil městyse Svatava je jedním z oněch krůčků.

Webové stránky obce budou využívány i nadále, především pro oficiálnější informace městyse, živější komunikaci bychom však chtěli rozjet právě na facebooku, kde Vás budeme nejen průběžně informovat o dění na radnici, ale kde vzniká nově prostor pro aktivní dialog s Vámi občany.

V pozici starostky městyse Svatava bych chtěla otevřeně spolupracovat se všemi nově zvolenými zastupiteli, spoluobčany i místními firmami a spolky. Chtěla bych být starostkou VŠECH občanů našeho městyse, proto jsem otevřená jakékoli komunikaci s Vámi.

Své nápady, postřehy, potřeby, názory i nabídky spolupráce nám můžete sdělit buď osobně, emailem nebo prostřednictvím facebookových stránek.

Budeme opravdu rádi za Vaši zpětnou vazbu.

S pozdravem a s nadějí, že když se chce, tak to půjde

Vaše starostka

Eva Třísková


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 1. 03. 2023 9:04